Home / Tag: FAQ

Tag Archives: FAQ

Warhammer Invasion – W oczekiwaniu na FAQ

warhammer_invasion.109614.1580x0[1]W oczekiwaniu na oficjalny FAQ prezentuje nieoficjalny powstały na polskim forum Warhammer Invasion. Jest on wynikiem dyskusji jak i odpowiedzi na pytanie odnośnie niejasności, jakie pojawiają się w trakcie grania. Dziękuje Inemisowi którego FAQ posłużyłem się, lekko go modyfikując i dodając kilka własnych podpunktów, oraz Bubiemu który dyskutuje na forum FFG i pisze zapytania odnośnie zasad do twórców WH:I. Read More »

Niedzielne spotkanie z Lotem Fantazji

warhammer-invasion-battle-pack-path-of-the-zealot-web-ready[1]Dawno nie informowałem o tekstach, którymi wydawnictwo Fantasy Flight Games stopniuje napięcie przed premierą swoich gier. Ktoś mógłby pomyśleć, że FFG zaprzesał tych praktyk. Nic bardziej mylnego, w ostatnich tygodniach nazbierała się ich cała masa. W rozszerzeniu znajdziecie zgrabną syntezę, tego co FFG zapowiedziało i opublikowało. Read More »

CH jak Chaos

chaosNa stronie Fantasy Flight Games pojawił się oficjalny FAQ do gry Chaos in the Old World, wyjaśniający przede wszystkim niezgodności między instrukcją, a planszami bóstw. Dla zaciekawionych – pokrętło Khorne’a potrzebuje przynajmniej 1 pokonanego przeciwnika w regionie (a nie dwóch), a Slaanesh musi wstawić przynajmniej 2 żetony korupcji. [link]

Gra zasługuje na swoją nazwę, bo niezły Chaos z tymi zasadami panuje 😉

Dziękujemy za wszystkie donosy.

Mayday, mayday, Battlestar Galactica

Wydawnictwo Fantasy Flight Games poinformowało o aktualizacji Erraty/FAQ do Battlestar Galactica, a jako, że gra wyszła na naszym rynku, to ja przypominam w ogóle o istnieniu takowego FAQ. Mam nadzieję, że znajdziecie tam odpowiedzi również na swoje pytanie. Tekst znajdziecie na stronie dedykowanej samej grze.

Oficjalny FAQ do Neuroshimy Hex

Neuroshima Hex cieszy się uznaniem nie tylko polskich graczy. Niestety instrukcja nie wyjaśnia wszystkich spornych kwestii. O Hexie można w internecie przeczytać i porozmawiać w wielu różnych miejscach. Wydawnictwo Portal nie jest jednak w stanie reagować na wszystkie zapytania o reguły. Te momentami żyją własnym życiem. Dochodzi do „nieoficjalnych oficjalnych wykładni” – “Na konwencie X to Trzewik podobno mówił, że tak można”.

Aby zakończyć domysły graczy, Michał Oracz przygotował oficjalny FAQ. Wyjaśnia on nie tylko niejasności z podstawki, ale i z dodatku Babel13 oraz bonusowej armii Doomsday Machine. FAQ znajdziecie tutaj.